Translate

úterý 4. listopadu 2014

Recept: Dýňový cheescake

Recept na geniální jednoduchý dýňový cheescake...odzkoušený a neporazitelný svou chutí :)

Potřebujeme:

250 g máslových sušenek
1/2 lžičky mleté skořice
120 g másla
 2 vejce
kůra z jednoho citronu
4 větší vejce
500g tvarohu (jeden vaničkový a jeden klasický v obalu)
šťáva z jednoho citronu
150 g krupicového cukru
1 vanilkový lusk
200 g očištěné dýně Hokaido
250 g zakysané smetany


Postup:

Sušenky rozdrtíme nebo umeleme v mixeru a se skořicí, změklým máslem, vejcem a citronovou kůrou vytvoříme drobivé těsto, které silně vmáčkneme do dortové formy. Korpus by měl být vysoký asi centimetr. Pečeme ho při 200 °C 10–15 minut.

Vejce rozmícháme se sýrem, ochutíme citronovou šťávou, cukrem, obsahem vanilkového lusku a přidáme najemno nastrouhanou dýni.

Tuto směs vlijeme na předpečený korpus a v předehřáté troubě na 160 °C pečeme asi 40 minut. Dort necháme zchladnout, poté vložíme do lednice. Podáváme až druhý den se zakysanou smetanou.




 
 
 
 


Žádné komentáře:

Okomentovat