Translate

středa 30. července 2014

Recept: Vegetariánská Musaka s lilkem

Tohle  musím vyzkoušet...




Musaka
  • 50 g tenkých sójových plátků
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 700 g červených brambor
  • 2 velké lilky
  • 5 lžic olivového oleje
  • sůl, pepř
  • cibule
  • stroužek česneku
  • 4 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička tmavého třtinového cukru
  • 2 malé plechovky nasekaných rajčat
  • špetka mleté skořice
  • půl lžičky mletého kmínu
  • půl lžičky mletého nové koření
  • půl lžičky sušené saturejky
  • margarín na vymazání formy
Postup:

Sójové plátky přivedeme k varu v 500 ml zeleninového vývaru, odstavíme z plotny a zakryté pokličkou necháme 10 minut bobtnat. Mezitím oloupeme brambory spolu s lilkem je nakrájíme na asi 1 cm silné plátky. Ve velké pánvi zahřejeme 2 lžíce olivového oleje a bramborové plátky na něm z obou stran opečeme. Vyjmeme, na ubrousku necháme okapat a lehce posolíme. Ve stejné pánvi na 2 lžících olivového oleje ze všech stran opečeme lilek. Také necháme okapat na ubrousku a posolíme. Sójové plátky přelijeme do síta a rukama z nich vymačkáme přebytečnou tekutinu. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. V pánvi zahřejeme zbytek oleje a cibuli s česnekem na něm necháme zesklovatět. Přimícháme rajčatový protlak s cukrem a necháme zkaramelizovat. Přilijeme rajčata z plechovky, přidáme plátky a vše dochutíme skořicí, solí, pepřem, kmínem, novým kořením a saturejkou. Rajčatovou omáčku vaříme na mírném ohni asi 10 minut. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Formu vymažeme margarínem a střídavě do ní navrstvíme brambory, rajčatovou omáčku a lilek. Zakončíme vrstvou lilku, posypeme nastrouhaným sýrem a v horkém troubě necháme musaku 45 minut péct. Musaku rozdělíme na talíře a horkou podáváme.

 
 
 
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat