Recept
Ingredience:
200 g másla nebo Hery (pokojové teploty)
2-3 hrnky polohrubé mouky
1 - 1 1/2 hrnku cukru krupice
1 - 1 1/2 prášku do pečiva
1 vejce
Skořicový cukr
Tvarohová náplň:
250 g polotučného tvarohu
1 vejce
3 lžíce medu
3-4 jablek (oloupaných a nakrájených na plátky)
rozinky
Postup:
250 g polotučného tvarohu
1 vejce
3 lžíce medu
3-4 jablek (oloupaných a nakrájených na plátky)
rozinky
Postup:
Troubu si předehřejeme na 170 °C.
Mouku smícháme s cukrem a práškem do pečiva. Přidáme tuk, vejce a vypracujeme drobenku.
Plech, pekáč nebo formu si vyložíme pečicím papírem a vsypeme do ní 2/3 drobenky.
Smícháme tvaroh s vejcem a medem. Oloupáme a nakrájíme jablka. Tvaroh nalijeme na vrstvu drobenky ve formě a hustě poklademe plátky jablek. Jablka posypeme rozinkami.
Navrch rozprostřeme zbylou třetinu drobenky. Pečeme zhruba tři čtvrtě hodiny. Upečený koláč necháme vychladnout a nakrájíme na kousky.
Dobrou Chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat