Recept pro dokonalou večeři co mě naučil v rámci Mexické kuchyně Jamie...
Ingredience:
2 kuřecí špalíčky s kůží a kostí 1 č.lžíce oregana
1 č.lžíze celého kmínu
1 stroužek česneku
kousek sušeného chilli
250ml rajčat (Frito od helmans, nebo propasírovaná omáčka s rajčat)
1 č.lžička cukru
1 č.lžička bílého-vinného octu
Olej, sůl a pepř
Postup:
Vložte oregano, kmín, česnek, sušené chilli a trochu soli do hmožníře a třete až vznikne pasta. Touto pastou potřete lehce nažízlou kůži kuřecích špalíčků (můžete take kuře marinovat).
Kuře vložte na rozpálenou pánev kůži dolů, a po 2-3 minutách otočte, tak ať je kuře opečené dozlatova z obou stran.
Poté přilijte ke kuřeti rajčatovou omáčku, trochu cukru, octu a zbytek chilli. Pánev uzavřete pokličkou a nechte omáčku na mírném plameni probublávat 10-15 minut. Omáčka by měla být lepkavá a měla by stále působit svěží barvou.
Přímo na pánvi v omáčce vykostěte kuře vidličkou - musí to jít velice snadno(pak je kuře opravdu hotové). Maso promíchejte s omáčkou. Dosolte a dopepřete dle chuti.
Postup:
Vložte oregano, kmín, česnek, sušené chilli a trochu soli do hmožníře a třete až vznikne pasta. Touto pastou potřete lehce nažízlou kůži kuřecích špalíčků (můžete take kuře marinovat).
Kuře vložte na rozpálenou pánev kůži dolů, a po 2-3 minutách otočte, tak ať je kuře opečené dozlatova z obou stran.
Poté přilijte ke kuřeti rajčatovou omáčku, trochu cukru, octu a zbytek chilli. Pánev uzavřete pokličkou a nechte omáčku na mírném plameni probublávat 10-15 minut. Omáčka by měla být lepkavá a měla by stále působit svěží barvou.
Přímo na pánvi v omáčce vykostěte kuře vidličkou - musí to jít velice snadno(pak je kuře opravdu hotové). Maso promíchejte s omáčkou. Dosolte a dopepřete dle chuti.
Dobrou Chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat